maanantai 30. maaliskuuta 2015

Me vol.2 :)


Saija toimii Hymy.Inissä lävistäjänä ja tarjoaa myös neuvoja sekä opastusta liikkeellämme lävistysten suhteen joka toinen maanantai. Saijan päivät koostuvat suurimmaksi osaksi asiakaspalvelusta, oli se sitten lävistysten tekoa tai muuta asiakkaan tarpeiden ja toiveiden toteuttamista. 

Saija omistaa Kuopiossa ja Lahdessa sijaitsevat Half Block -liikkeet, mutta Hymy.Iniin hän päätyi lävistämään etsiessään nuorekasta ja oman henkistään yhteistyökumppania Iisalmesta. Myöhemmin selvisikin, että Hymyn tytöt olivatkin jo aikaisemmin käyneet Saijan asiakkaana ja näin hänet oli helppo ottaa vastaan Iisalmeen.

Yrittäjäksi Saija oli halunnut jo nuoresta asti, ja ensin olikin tarkoitus keskittyä vaatteisiin ja niiden myyntiin. Lävistysten teon hän oppi vähän myöhemmin, mutta koki taidon hyödyllisenä ja alkoi tarjoamaan niitä liikkeessään. Vaatteista ja lävistyksistä kehittyikin varsin toimiva kokonaisuus, joka antaa mahdollisuuden kehittyä työssä ja tavata erilaisia asiakkaita.

Vähäisellä vapaa-ajallaan Saija viettää aikaa koiriensa kanssa lenkkeillen, kirjoja lukien ja kotona oleillen.
 

Maria työskentelee Hymy.Inillä parturi-kampaajana ja meikkaajana

Yrittäjyyden tuoma vapaus ja itsenäisyys saivat jo aikaisemmin useamman vuoden ajan työntekijänä toimineen Marian palaamaan jälleen yrittäjäksi.

Marian työpäivät sisältävät asiakaspalvelua, kampaamo- ja meikkaustöitä ja työpisteen kunnossapitoa, sekä sillontällöin myös koulutuksia. Työpäivät ovat jokainen hyvin erilaisia.

Marian intohimo työssä on luovuus ja vapaus toteuttaa itseään tietenkin asiakkaan toiveiden mukaisesti. Maria kertoo ammattitaidon, jatkuvat kouluttautumisen, luovuuden, joustamisen sekä hyvien asiakaspalvelu- ja sosiaalisten taitojen omaaminen olevan tärkeitä ominaisuuksia hänen työssään.

Vapaa-aikana Maria viettää aikaa yhdessä perheen sekä lemmikkiensä kanssa. Monimuotoinen ulkoilu ja touhuaminen kolmen poikansa kanssa kuuluu suurena osana vapaa-ajan rientoihin. Vaikka poikien kanssa varmasti jo vauhtia riittääkin, Maria koittaa myös huolehtia omasta hyvinvoinnistaan käymällä säännöllisesti salilla ja lenkillä.




Mirka työskentelee Hymy.Inissä hierojana joka toinen viikko. Mirka tekee lukuisia hierontoja, mutta työhön sisältyy myös lihashuollon opastus, sekä ravitsemuksen ja liikunnan tärkeydestä kertominen. Hän siis työskentelee monipuolisesti yleisen hyvinvoinnin parissa, josta omakohtaista kokemusta häneltä löytyykin jo pitkän pesäpallouran varrelta.

Hymy.Iniin Mirka päätyi niin sanotusti vahingossa pyörähtäessään liikkeellä ystävänsä mukana. Keskustellessaan työntekijöiden ja toimitusjohtajan kanssa hierojan työstä, päätettiinkin jo koittaa kuinka hierontapalvelut ottaisivat tuulta purjeisiin kauneuskeskuksessa.

Parasta työssään Mirka kuvailee olevan haasteellisuuden, sillä jokainen hierontakerta on erilainen. Kaikille asiakkaille hän räätälöi yksilöllisen ratkaisun lihaskipuun tai muuhun vastaavaan vaivaan heitä hieroessaan. Hän kertoo myös oppivansa asiakkailta paljon, sillä hieronnan aikana monet tykkäävät kysellä tai muuten rupatella, jolloin aiheet saattavat lennellä ääripäästä toiseen.

Mirkan vapaa-aika kuluu koirien kanssa touhuten ja kaikkia mahdollisia pikkutöitä tehden. Hän kertoo tykkäävänsä paljon entisöidä esimerkiksi huonekaluja tai jopa rakennella uusia. Pihatyöt ja ulkona oleilu kuuluu myös ehdottomasti vapaa-ajan lempiasioihin.





Sirpa myi monenkymmenen vuoden yrittäjän uransa jälkeen liiketilansa Hymy.Inille Vieremällä ja jäi työskentelemään liikkeeseen sopimusyrittäjänä. Hän teki töitä Vieremällä helmikuuhun saakka, ja liikkeen poistuttua siirtyi Iisalmen pisteeseen jatkamaan töiden tekoa.

Pääasiassa Sirpan päivät koostuvat lukuisista leikkauksista ja värjäyksistä, mutta hän painottaa että jokaisen työn ohella parturi-kampaaja toimii myös koko ajan käytettävissä olevana asiakaspalvelijana. Sirpa kokee työnsä monipuolisena ja mielenkiintoisena, mutta erityisen mukavaa työstä tekee vapaa työskentely, luovuuden käyttäminen ja varsinkin se, että saa tehdä sitä mistä tykkää.

Vapaa.ajan Sirpa käyttää koirien kanssa lenkkeillen, kahvakuulaa harrastaen ja kesäisin puutarhaa hoitaen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti